Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

KATAΣΚΕΥΕΣ ΚΕΡΙΑ: Κεριά σε ΚΟΧΥΛΙΑ

KATAΣΚΕΥΕΣ ΚΕΡΙΑ: Κεριά σε ΚΟΧΥΛΙΑ πηγήΜια από τις ευκολότερες και σχεδόνανέξοδη κατασκευή χειροποίητων κεριών, αφού δεν θα χρειαστείτε παρά μερικά από τα κοχύλια που έχετε μαζέψει από κάποια παραλία και μικρή ποσότηταπαραφίνης, που μπορεί και να προέρχεται από υπολείμματα καμένων - μεταχειρισμένων κεριών.


Τα κεριά που θα φτιάξετε χρησιμοποιώντας ως "δοχείο" μικρά ή μεγαλύτερα κοχύλιαείναι από τις ομορφότερες καλοκαιρινέςδιακοσμήσεις, ιδανικά για να διακοσμήσετε ένα καλοκαιρινό τραπέζι και βεβαίως εκτός από το να τοποθετηθούν μεμονωμένα σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να τα συνδυάσετε σε μεγαλύτερες συνθέσεις - κηροπήγια μαζί με αντίστοιχα ταιριαστά στοιχεία όπως θαλασόξυλα, βότσαλα κλπ. 

Ο απλούστερος τρόπος να φτιάξετε κεριά σε κοχύλια είναι να βρείτε όλα τα υλικά που θα σας χρειαστούν ...μέσα σε μερικά αχρησιμοποίητα ρεσώ που υπάρχουν στο σπίτι. 
Βγάλτε τα ρεσώ από την αλουμινένια θήκη τους, χωρίς να σας απασχολεί αν θα σπάσουν. Με ένα μαχαίρι τραβήξτε αποκολλήστε την μεταλλική βάση του φυτιλιού τους και τοποθετείστε τα φυτίλια μέσα στα κοχύλια. 

Λιώστε σε μπεν μαρί τα ρεσώέως τους 80-85 βαθμούς και γεμίστε με το υγρό κερί τα κοχύλια. Όταν στερεοποιηθείεντελώς το κερί κόψτε λίγο το φυτίλι, αν χρειάζεται.

Aν προσθέστε στο μείγματων λιωμένων ρεσώ και λίγο χρώμα, το όλο αποτέλεσμα θα πάρει εντελώς διαφορετική μορφή, ειδικά αν το χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε κάτασπρα κοχύλια, ενώ φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κεριά σε μεγαλύτερα διακοσμητικά κοχύλια, με όποιο χρώμα ή άρωμα θέλετε, όπως και να χρησιμοποιήσετετα κοχύλια σαν καλούπι που αφού τα αλείψετε με σπορέλαιο πριν τοποθετήσετε την υγρή παραφίνη, στην συνέχεια θα βγάλετε το κερί το οποίο θα έχει το σχήμα του κοχυλιού. 


Για να σταθεροποιήσετεένα τέτοιο κοχύλι σε ίσιαθέση, πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αν το σχήμα του δεν θα σας βοηθά μπορείτε να δημιουργήσετε στην βάσητου ένα "ποδαράκι" από απλή κόλλα γενικής χρήσης που θα κανονίσετε σε ποιο σημείο χρειάζεται το πάχος του να είναι μεγαλύτερο ώστε το κοχύλι-κερί να μην γέρνει, ή να κολλήσετε με την κόλλα το κερί-κοχύλι πάνω σε ένα άλλο κοχύλιπου στέκεται σε ίσια θέση.  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου