Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής


Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής


Σε φυλάκιση δύο χρόνων με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αφού κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Η υπεύθυνη της εστίας που κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα και ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αθωώθηκαν. 
Οι τρεις τους είχαν οδηγήθηκαν στο δικαστήριο μετά από έρευνα που ξεκίνησε για τους βασανισμούς που είχε υποστεί από συμφοιτητές του ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης.
giakoumaki_oikogenia
Η απόφαση του Δικαστηρίου ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου.
Ενώ η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων, τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην Διευθυντή.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή κ. Αλέξης Κούγιαςδήλωσε: «Μετά από 42 χρόνια δικηγορίας δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται. Σημειώστε τη σημερινή μέρα και θυμηθείτε πως στο Εφετείο ο εντολέας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά».
Δικαιωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μαρκογιαννάκη που είπε πως ο εντολέας του βρέθηκε σε αυτή θέση όχι για αυτό που έκανε αλλά για αυτό που είναι.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης μετά την απόφαση τη Δικαστηρίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται :
«Όσοι με συκοφάντησαν, με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητες τους , όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται».
Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη με δηλώσεις τους τόνισαν : »Δεν χαιρόμαστε, αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι».
Δείτε καρέ – καρέ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου