Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

«Μη μιλάτε, τα ακούνε όλα»

«Μη μιλάτε, τα ακούνε όλα»


«Μη μιλάτε, τα ακούνε όλα»
Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν μπορεί να διασφαλιστεί ομολόγησε, προκαλώντας εύλογες απορίες, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ζαμπίρας, καταθέτοντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και επισήμανε ότι, αν ο ίδιος ήθελε να μεταφέρει κάτι σημαντικό, δεν θα το έκανε τηλεφωνικά «ούτε προφορικά διά ζώσης, αλλά γραπτώς. Όχι με sms, αλλά με χειρόγραφο σε χαρτί», επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι η ιδιωτική ζωή είναι ανοχύρωτη.
Ο κ. Ζαμπίρας κλήθηκε στην επιτροπή με αφορμή καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα και άλλων κομμάτων και δήλωσε ότι «είμαστε εκτεθειμένοι, μπροστά στην εξέλιξη των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων», φέρνοντας ως παράδειγμα τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων Ευρωπαίων ηγετών όπως της Άνγκελα Μέρκελ.
«Όσο εύκολες είναι οι υποκλοπές των τηλεφωνικών επικοινωνιών, τόσο δύσκολος φαίνεται να είναι ο εντοπισμός των κοριών», σημείωσε ο Χρήστος Ζαμπίρας και συμπλήρωσε ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή δεν οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής εισαγγελική εντολή για άρση του απορρήτου, ώστε να βρεθεί ο αριθμός πίσω από την ένδειξη «απόκρυψη», που έκανε τις κλήσεις προς τα τηλεφωνικά κέντρα των πολιτικών κομμάτων.
Ο «ΟΤΕ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει και να αποκωδικοποιηθούν τα νούμερα με απόκρυψη. «Είναι ένα πολύ σοβαρό πολιτικό θέμα» είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ενώ, εκ μέρους του Ποταμού, ο Σπύρος Λυκούδης σημείωσε ότι «πάω σπίτι μου και δεν μπορώ να μιλήσω. Το 2016 επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1960, όπου άκουγαν οι μισοί τους άλλους μισούς».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου